Søk
Close this search box.

Krig: addisjon 3

34,90kr

Denne varianten av krig trener forståelsen av plassverdisystemet og hvordan man legger sammen hundrere, tiere og enere med tall fra 100-1000. Tilgjengelig på bokmål og nynorsk.

Kan også brukes som en uteaktivitet: se “tips til uteaktivitet”.

Beskrivelse

Denne varianten av krig trener forståelsen av plassverdisystemet og hvordan man legger sammen hundrere, tiere og enere, med tall fra 100-1000. Passer best for 2-3 individuelle spillere. Et spill som er ypperlig til stasjoner.

Kan også brukes som en uteaktivitet: se “tips til uteaktivitet”.

Slik spiller du
Spillerene fordeler kortene likt seg i mellom og legger de i en bunke foran seg med kortene ned. Alle snur det øverste kortet og legger det med regnestykket opp. Spillerne regner ut regnestykket på kortet sitt og det er den med høyest sum som vinner kortene til de andre. Om spillere får lik sum, blir det krig mellom disse. Da legger man tre kort på bordet med regnestykkene ned, og snur et fjerde kort med regnestykket opp. Den som nå har den høyeste summen på kortet sitt, vinner alt på bordet. Spilleren som sitter igjen med flest kort når tiden er ute, har vunnet.

Praktisk
Skriv ut tosidig i A4 eller A3, avhengig av ønsket størrelse.
Laminer arkene for økt holdbarhet og klipp ut kortene.

Hjelpemidler
Ulike konkreter og hjelpemidler som kulerammer, tallinjer, centicuber og lignende, kan være nyttige for elevene å ha lett tilgjengelig ved behov.

Tips til uteaktivitet
Ta med spillet ut på et avgrenset område og del klassen inn i minimum to grupper, hvor hver gruppe får hver sin bøtte (eller lignende).  Alle spillerne får ett kort hver, resten fordeles på lagenes bøtter. På klarsignal fra lærer, starter krigingen mellom lagene. Spillerne løper etter motstanderne, og om man vil krige med noen prikker man dem på skulderen. Da må de begge vise kortene og den som har høyest sum på kortet sitt, vinner motstanderens kort og legger dette i lagets bøtte. Om en spiller taper kortet sitt, kan han eller hun ta en nytt kort fra bøtta til laget. Det laget som ikke har kort igjen, verken på hånda eller i bøtta, har tapt. Om to spillere i krig har samme sum, tar de stein, saks, papir om seieren. Laget med flest kort, vinner.

Produktet inneholder:

  • Krig: addisjon 3 PDF bokmål
  • Krig: addisjon 3 PDF nynorsk
  • 90 spillekort

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Krig: addisjon 3”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lignende produkter