Søk
Close this search box.

Kom nærmest: desimaltall

34,90kr

Dette spillet gir elevene trening i å forstå desimaltall og verdien de har. Elevene skal komme nærmest et gitt tall, ved å addere sammen to tallkort med desimaltall. Spilles individuelt eller i samarbeid med andre og kan lett tilpasses ulike elevgrupper.

Beskrivelse

Dette spillet gir elevene trening i å forstå desimaltall og verdien de har. Elevene skal komme nærmest et gitt tall, ved å addere sammen to tallkort med desimaltall. Spilles individuelt eller i samarbeid med andre og kan lett tilpasses ulike elevgrupper.


Slik spiller du

Som stasjon:
Desimaltall-kortene stokkes og deles ut likt mellom spillerene. Disse legges ned på bordet for god oversikt. De store tallkortene legges i midten i en bunke, med tallene ned. Et kort fra midten snus og legges ned slik at alle ser det. Nå er det om å gjøre for spillerne og se på desimaltall-kortene foran seg, vurdere tallverdier og addere sammen to av disse for å komme nærmest det hele tallet som ligger på bordet. Den som er nærmest vinner tallkortet i midten, og har dermed ett poeng. Ved uavgjort avgjøres det med stein, saks, papir. De kortene som spillerne legger ned på bordet, er ute av spillet og legges til side. Slik fortsetter det til alle kortene er borte, eller til tiden er ute.
Tips: Legg ved tallinjer eller målebånd som tallstøtte for de gruppene som trenger det. For ekstra utfordring; legg til et timeglass eller lignende for å få spillerene til og legge ned to kort under tidspress. Det kan være lurt å legge vekk de “enkleste kortene slik at dfferansen blir større”.

Uteaktivitet/gymaktivitet:
Del elevene inn i grupper. Gruppene står på en kortside, i et køsystem bak hverandre. På den andre kortsiden ligger desimaltall-kortene med tallene opp, ved siden av hverandre på linje. Når læreren roper et helt tall mellom 0-10, har laget x antall sekunder på å drøfte hvilke to kort man bør ta med seg. Når læreren roper tallet igjen, løper en fra hvert lag til andre siden og tar med seg to kort. Lærer sjekker hvem som er nærmest, og gir ut ett poeng til vinnergruppa. De kortene som spillerne har hentet, er ute av spillet og legges til side. Slik fortsetter det til alle kortene er borte, eller til tiden er ute. For grupper som trenger ekstra støtte, kan det være en fordel å dele ut tallinjer eller målebånd.


Praktisk
Skriv ut tosidig i A4 eller A3, avhengig av ønsket størrelse. Laminer arkene for økt holdbarhet og klipp ut.


Produktet inneholder:

  • Kom nærmest: desimaltall PDF (bokmål)
  • Tallkort (hele tall 0-10)
  • Desimaltall-kort (90 stk)

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Kom nærmest: desimaltall”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lignende produkter