Søk
Close this search box.

Dilemma: samtalekort

39,00kr

Denne pakken inneholder 48 morsomme dilemmaer som gir lesetrening og skaper refleksjon hos elevene. Kortene er gode samtalestartere og fungerer utmerket til relasjonsbygging og kan brukes på flere måter. Tilgjengelig på bokmål og nynorsk.

Beskrivelse

Denne pakken inneholder 48 morsomme dilemmaer som gir lesetrening og skaper refleksjon hos elevene. Kortene er gode samtalestartere og fungerer utmerket til relasjonsbygging. Dilemma-kortene kan brukes på mange måter, men her er to forslag:

Lesetrening
La en gruppe elever bytte på å stille spørsmål til hverandre. De som svarer må fortelle hva de ville valgt og hvorfor.

Oppstart av time
Læreren trekker et kort og leser det for klassen. Her kan elevene summe med medelever om hva de ville valgt og hvorfor, eller så kan læreren ta det høyt i fellesskap. Målet er å danne et grunnlag som gjør at alle elever føler at de kan bidra med et svar, uansett kunnskapsnivå. Alle har samme mulighet til å svare på disse spørsmålene, da det ikke finnes noe fasitsvar. Denne mestringsfølelsen før en arbeidsøkt, kan være essensielt for enkelte elever.

Praktisk

Skriv ut tosidig i A4 eller A3, avhengig av ønsket størrelse.
Laminer arkene for økt holdbarhet og klipp ut kortene.

Produktet inneholder:

  • Dilemma oppgavekort på bokmål
  • Dilemma oppgavekort på nynorsk
  • 48 oppgavekort

1 omtale for Dilemma: samtalekort

  1. Jorunn B Karlsen

    Har brukt samtalekortene i elevgrupper som trenger øvelse i å snakke norsk, både på mellomtrinn og ungdomstrinn. Dilemmane er artige og får greit i gang samtale. Kortene egner seg godt som en aktivitet i stasjonsundervisning.

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lignende produkter