Søk
Close this search box.

Krig: alfabetet

34,90kr

Denne varianten av krig er perfekt til å trene på rekkefølgen til bokstavene i alfabetet. Passer best for 2-3 spillere og er ypperlig til stasjoner, både ute og inne. Inneholder 50 spillkort og er tilgjengelig på bokmål og nynorsk.

Beskrivelse

Dette er et spill mange kjenner igjen fra tradisjonell kortstokk, men denne varianten er perfekt til å trene på rekkefølgen til bokstavene i alfabetet. Passer best for 2-3 spillere og er ypperlig til stasjoner, både ute og inne. Inneholder 50 spillkort.

Slik spiller du
Spillerene fordeler kortene likt seg i mellom og legger de i en bunke med kortene ned. Alle snur det øverste kortet og legger det med bokstaven opp. Den som har bokstaven som kommer først i alfabetet, vinner kortene på bordet og legger det nederst i sin egen bunke. Om man får lik bokstav med en annen, blir det krig mellom disse. Da legger man tre kort på bordet med bokstavene ned, og snur et fjerde kort med bokstavene opp. Den som nå har bokstaven som kommer først i alfabetet, vinner alt på bordet. Spilleren som sitter igjen med flest kort når tiden er ute, har vunnet.

Praktisk
Skriv ut tosidig i A4 eller A3, avhengig av ønsket størrelse. Laminer arkene for økt holdbarhet og klipp ut kortene.

Hjelpemidler
For elever som strever med alfabetet, vil en visuell oversikt over alfabetet være nyttig.

Tips til uteaktivitet
Ta med spillet ut på et avgrenset område og del klassen inn i minimum to grupper, hvor hver gruppe får hver sin bøtte (eller lignende). Alle spillerne får ett kort hver, resten fordeles på lagenes bøtter. På klarsignal fra lærer, starter krigingen mellom lagene. Spillerne løper etter motstanderne og om man vil krige med noen prikker man dem på skulderen. Da må de begge vise kortene og den som har bokstaven som kommer først i alfabetet, vinner motstanderens kort og legger dette i lagets bøtte. Om en spiller taper kortet sitt, kan han eller hun ta en nytt kort fra bøtten til laget. Det laget som ikke har kort igjen, verken på hånd eller i bøtta, har tapt. Om to spillere i krig har samme bokstav, tar de stein, saks, papir om seieren.

Produktet inneholder:

  • Krig: alfabetet bokmål
  • Krig: alfabetet nynorsk

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Krig: alfabetet”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *