Søk
Close this search box.

Krig: sedler 50-1000

34,90kr

Denne varianten av krig, trener forståelsen for plassverdisystemet i form av sedler fra 50-1000. Spillet passer best for 2-3 spillere og er ypperlig til stasjoner, både ute og inne. Inneholder 45 spillkort. Beskrivelse på bokmål og nynorsk.

Beskrivelse

Dette er et spill mange kjenner igjen med bruk av tradisjonell kortstokk. Denne varianten av krig, trener forståelsen for plassverdisystemet i form av sedler fra
50-1000. Spillet passer best for 2-3 spillere og er ypperlig til stasjoner, både ute og inne. Inneholder 45 spillkort.

Slik spiller du
Spillerene fordeler kortene likt seg i mellom og legger de i en bunke med kortene ned. Alle snur det øverste kortet og legger det med sedlene opp. Den som har den høyeste verdien på kortet sitt, vinner kortene på bordet og legger det nederst i sin egen bunke. Om man får lik pengeverdi med en annen spiller, blir det krig mellom disse. Da legger man tre kort på bordet med sedlene ned, og snur et fjerde kort med sedlene opp. Den som nå har den høyeste pengeverdien på kortet sitt, vinner alt på bordet. Spilleren som sitter igjen med flest kort når tiden er ute, har vunnet.

Praktisk
Skriv ut tosidig i A4 eller A3, avhengig av ønsket størrelse. Laminer arkene for økt holdbarhet og klipp ut kortene.

Hjelpemidler
Ulike konkreter og hjelpemidler som kulerammer, tallinjer, centicuber og lignende, kan være nyttige for elevene å ha lett tilgjengelig ved behov.

Tips til uteaktivitet
Ta med spillet ut på et avgrenset område og del klassen inn i minimum to grupper,
hvor hver gruppe får hver sin bøtte (eller lignende). Alle spillerne får ett kort hver,
resten fordeles på lagenes bøtter. På klarsignal fra lærer, starter krigingen mellom lagene. Spillerne løper etter motstanderne og om man vil krige med noen prikker man dem på skulderen. Da må de begge vise kortene og den som har høyest verdi på kortet sitt, vinner motstanderens kort og legger dette i lagets bøtte. Om en spiller taper kortet sitt, kan han eller hun ta en nytt kort fra bøtten til laget. Det laget som ikke har kort igjen, verken på hånd eller i bøtta, har tapt. Om to spillere i krig har samme verdi, tar de stein, saks, papir.

Produktet inneholder:

  • Krig: sedler 50-1000 NOR
  • Krig: sedler 50-1000 NYN

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Krig: sedler 50-1000”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Krig: sedler 50-1000