Søk
Close this search box.

Kom nærmest: alfabetet

24,90kr

Dette spillet gir elevene øvelse i og automatisere alfabetet og kunne sortere bokstaver, ut fra hvilken bokstav som er nærmest en annen bokstav.

Beskrivelse

Dette spillet gir elevene øvelse i og automatisere alfabetet og kunne sortere bokstaver, ut fra hvilken bokstav som er nærmest en annen bokstav.


Slik spiller du
Som stasjon:
Bokstavkortene (små bokstaver) deles ut likt mellom spillerene, trekk evt ut de kortene som blir “til overs” og legg de bort. Spillerne kan se sine egne kort, men ikke de andre. De andre bokstavkortene (store bokstaver) legges i midten, med bokstavene ned. Et kort fra midten snus og legges ned så alle kan se det. Alle spillerne legger ned et kort foran seg som de mener er nærmest kortet i midten, basert på alfabetisk rekkefølge. Den som er nærmest vinner bokstavkortet i midten, og har dermed ett poeng. Ved uavgjort avgjøres det med stein, saks, papir. De kortene som spillerne legger ned på bordet, er ute av spillet og legges til side. Slik fortsetter det til alle kortene er borte, eller til tiden er ute Tips: Legg ved alfabetark som støtte for de gruppene som trenger det. For de som trenger en ekstra utfordring, kan du legge til et timeglass eller lignende for å få spillerene til å legge ned et kort under tidspress.

Uteaktivitet/gymaktivitet:
Del elevene inn i grupper. Gruppene står på en kortside, i et køsystem bak hverandre. På den andre kortsiden ligger alfabetkortene med bokstavene opp, ved siden av hverandre på linje. Når læreren roper en bokstav, har laget x antall sek på å drøfte de bokstavene som er nærmest i alfabetisk rekkefølge. Deretter roper læreren ut bokstaven igjen, og den som er foran på sitt lag løper til andre siden og tar med seg et kort. Alle må ta med ett kort tilbake til gruppen. Lærer sjekker hvem som er nærmest, og gir ut ett poeng til vinnergruppa. De kortene som spillerne har hentet, er ute av spillet og legges til side. Slik fortsetter det til alle kortene er borte, eller til tiden er ute. For grupper som trenger ekstra støtte, kan det være en fordel å dele ut et alfabetark til hver gruppe.


Praktisk
Skriv ut tosidig i A4 eller A3, avhengig av ønsket størrelse. Laminer arkene for økt holdbarhet og klipp ut.


Produktet inneholder:

  • Kom nærmest: alfabetet PDF (bokmål)
  • Alfabetkort (store) 29 stk.
  • Alfabetkort (spillekort) 29 stk.
  • Alfabetark

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Kom nærmest: alfabetet”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *