Søk
Close this search box.

17.mai-spillet

34,90kr

Elevene navigerer seg bortover felt med spørsmål knyttet til Norges nasjonaldag, faktabaserte oppgaver og morsomme oppgavekort som påvirker spillforløpet på godt og vondt. De 48 oppgavekortene er tverrfaglige med to nivåer, slik at spillet passer for alle.

Tilgjengelig på bokmål og nynorsk!

Beskrivelse

I dette 17.mai-spillet navigerer spillerne seg bortover felt med spørsmål knyttet til Norges nasjonaldag, faktabaserte oppgaver og morsomme oppgavekort som påvirker spillforløpet på godt og vondt. De 48 oppgavekortene er tverrfaglige med to nivåer, slik at spillet passer for alle. Det er enkelt for lærer og “bake inn” egne temaer.


Slik spiller du
Den som er født nærmest 17.mai starter ved å kaste terningen. Deretter spilles det med klokken. Lander man på en spørsmålsballong, må man trekke et spørsmålskort. Det er den til høyre for spilleren som leser opp spørsmålet. Vet man ikke eller svarer feil, kaster spilleren igjen og flytter denne gangen bakover. Uansett hvor man nå lander, utføres det ingen aktiviteter. Turen går videre til neste spiller og den som kommer i mål først, vinner.


Tips
Hva som skjer når man kommer på rød, blå eller hvit ballong er opp til lærere og elever. Her kan det være lurt å dra inn noe av det dere jobber med i de ulike fagene.

Forslag: adjektiv, verb, de fire regneartene, dobbelt, halvparten, konsonanter, vokaler, førstelyd, brøk , froskehopp, knebøy m.m. Passer derfor til alle trinn. Om man har ulike begrepskort liggende, kan dette enkelt “bakes inn” i spillet. Her er det kun fantasien som setter grenser! La gjerne elevene få utarbeide sine egne regler også.


Praktisk
Skriv ut tosidig i A4 eller A3, avhengig av ønsket størrelse. Vi anbefaler A3 for dette spillet. Laminer arkene for økt holdbarhet og klipp ut kortene.


Produktet inneholder:

  • 17.mai-spillet PDF (bokmål)
  • 17.mai-spelet PDF (nynorsk)
  • Brettspill
  • 48 spørsmålskort

 

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “17.mai-spillet”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *