Søk
Close this search box.

Skattejakt: bokstaver

39,90kr

Jobber dere med bokstaver og bokstavinnlæring? Her får elevene repetisjon i bokstavene, både muntlig og skriftlig, mens de har det gøy. De navigerer seg over felt med ulike utfordringer, samtidig som de samler skatter. Tilgjengelig på bokmål og nynorsk.

Beskrivelse

Dette er et brettspill hvor elevene får øvelse og repetisjon i bokstavene, ved å navigere seg gjennom ulike felt med ulike utfordringer. Spillet passer godt for 3-5 personer og er ypperlig til stasjonsarbeid. Man trenger en terning, spillbrikker og skatter (for eksempel knapper, lego, perler).

Slik spiller du
Alle spillerne starter med fem skatter og begynner på ett tommel opp/ned felt. Den yngste spilleren kaster en terning. Spilleren kan selv velge hvilken retning han eller hun skal flytte. Lander man på “tyven”-feltet skal man stjele en skatt fra den eller de som har flest, og lander man på ”pengesekk”- feltet får man to skatter. Om man lander på et tommel opp/ned kort, trekker man et kort og følger det kortet viser (ved bilde av pengesekk enten får man en skatt eller mister en skatt). Om en spiller lander på et bokstavfelt skal han eller hun si lyden og skrive ned den store og lille bokstaven, med eller uten linjer. Om en spiller ikke har noen like bokstaver skrevet ned da tiden er ute, får spilleren to skatter. Den med flest skatter når alle kortene er brukt opp eller tiden er ute, vinner.

Alternativ: elevene kan si ord som starter/slutter på bokstaven, si hvorfor bokstaven er en vokal eller konsonant, si lyden til bokstaven eller andre ting elevene trenger å øve på. Her kan man tilpasse vanskelighetsnivået til hver gruppe og bruke fantasien på spillreglene.

Praktisk
Skriv ut tosidig i A4 eller A3 avhengig av ønsket størrelse. Vi anbefaler A3 på selve
brettspillet. Laminer arkene for økt holdbarhet og klipp ut kortene.

Hjelpemidler
For noen elever vil det være nyttig å ha visuell støtte til bokstavene tilgjengelig, både i forhold til skriftutforming og lydering.

Produktet inneholder:

  • Skattejakt – bokstaver PDF bokmål (spill, 15 kort og linjeark)
  • Skattejakt – bokstavar PDF nynorsk (spel, 15 kort og linjeark)

         

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Skattejakt: bokstaver”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skattejakt: bokstaver